Menu

Menu obiadowe

Zupy:Rosół z makaronem
Rosół królewski
Grzybowa z łazankami
Barszcz czerwony (krokiety, kołduny, uszka z nadzieniem mięsnym, grzybowym, kapuścianym, paszteciki)
Forszmak
Zupa gulaszowa
Boeuf strogonow
Grochówka
Żurek z kiełbasą i z jajkiem
Flaki
Krem borowikowy
Krem brokułowy
Ogórkowa
Krupnik
Zarzutka (kapuścianka)
Kalafiorowa
Wielowarzywna
Pomidorówka z ryżem lub z makaronem
Pieczarkowa
Cebulowa
Koperkowa
Szczawiowa
Pieczarkowa z łazankami i mięsem
Dania mięsne:Pierś z kurczaka nadziewana polędwiczkami wieprzowymi w ziołach
Pierś w panierce kukurydzianej
Pierś z ananasem, pomidorem
De volaille drobiowy z warzywami
Schabowy
Polędwiczki z piersi kurczaka
Udko pieczone
Udko duszone w warzywach (w sosie koperkowym, czosnkowym lub innym)
Polędwiczki wołowe po myśliwsku
Udziec faszerowany
Sznycel po wiedeńsku
Sznycel drobiowy, zapiekany z serem
Sznycel z grzybami
Mielone drobiowe lub wieprzowe (z serem, z pieczarką)
Pulpet w sosie pomidorowym, koperkowym, zapiekane
Pieczeń w ziołach
Zrazy staropolskie
Zrazy wieprzowe
Zrazy z pieczarkami i serem
Zawijasy duszone w piwie
Warkocz z polędwiczki wieprzowej
Schab z ananasem, żurawiną lub serem
Karkówka po zbójecku
Karkówka w majonezie na ostro
Żeberka duszone lub pieczone po staropolsku
Ryby:Łosoś zapiekany w sezamie z migdałami
Pstrąg z pieca
Ryba w sezamie
Ryba z pestką dyni
Ryba po grecku
Ryba po japońsku
Ryba w zalewie słodko-kwaśnej
Ryba po staropolsku
Ryba pieczona w ziołach
Ryba miruna zapiekana w sosie serowym lub koperkowym
Karp od święta
Eskalopki (kawałki) rybne w chrupiącej panierce
Przekąski:Tradycyjne mięsa pieczone:

  • Karkówka pieczona w soli i musztardzie francuskiej

  • Karkówka po staropolsku

  • Schab w ziołach

  • Schab po staropolsku

Rolada z kurczaka:

  • Z mięsem i pietruszką

  • Z nadzieniem warzywnym

  • Z ziołami

Szynka wieprzowa w sosie staropolskim
Pasztet drobiowy
Pasztet wieprzowy
Rożki szynkowe faszerowane sałatką staropolską
Śliwki w otulinie z boczku
Galarety:

  • Pstrąg w kawałkach

  • Pstrąg faszerowany

  • Galareta z kurczaka

  • Schab w galarecie ze śliwką

  • Szynka faszerowana z chrzanem

  • Kurczak kawałki

Tatar
Śledzie;

  • W sosie tatarskim

  • Na ostro w sosie meksykańskim

  • Rolmopsy

  • Z koperkiem w oleju

Jajka:

  • Faszerowane (z pieczarką i szynką)

  • Z kawiorem

  • Z tuńczykiem

  • Z łososiem

  • Z kurczakiem

Faszerowane roladki naleśnikowe:

  • Z tuńczykiem

  • Z łososiem

  • Ze szpinakiem

  • Z pastą serową

Deska serów
Tartinki
Kanapki koktajlowe
Koreczki
Kapusta biała z sosem słodko-kwaśnym
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Kapusta pekińska (papryka, ogórek, szczypior, sos vinegrette)
Kapusta pekińska (marchewka z sosem jogurtowo-majonezowym)
Sałata wiosenna
Marchewka z jabłkiem
Buraczki z cebulką i z jabłkiem
Buraczki z papryką i cebulką
Kapusta kiszona
Ogórki kiszone z kukurydzą i cebulką
Selerowa z rodzynkami
Marchewka z porem
Warzywa na ciepło:Marchewka z groszkiem
Kapusta zasmażana
Buraczki
Sałatki:Sałatka z kurczakiem (kapusta pekińska, pomidor, ogórek, sos)
Sałatka z fetą (sałata lodowa, ogórek, pomidor, cebula, oliwki, sos)
Sałata lodowa z sosem jogurtowym (pomidor, ogórek)
Sałatka z ananasem
Sałatka owocowa
Sałatka pieczarkowa
Sałatka nicejska
Sałatka grecka (sałata, feta, oliwki)
Sałatka gyros (kurczak opiekany w gyrosie, makaron, ogórki, koperek)
Sałatka z tuńczykiem
Sałatka z kabanosem
Surówki:Kapusta biała z sosem słodko-kwaśnym
Kapusta biała
Kapusta czerwona
Kapusta pekińska (papryka, ogórek, szczypior, sos vinegrette)
Kapusta pekińska (marchewka z sosem jogurtowo-majonezowym)
Sałata wiosenna
Marchewka z jabłkiem
Buraczki z cebulką i z jabłkiem
Buraczki z papryką i cebulką
Kapusta kiszona
Ogórki kiszone z kukurydzą i cebulką
Selerowa z rodzynkami
Marchewka z porem
Dodatki:Ryż w różnych wydaniach:

  • Smażony z warzywami

  • Zwykły

Ziemniaki:

  • Puree

  • Z wody

  • Opiekane

  • Frytki

  • Talarki z ziołami

Kopytka
Kluski śląskie
Makarony
Pieczywo ciemne i jasne
Garmażerka:Naleśniki:

  • Kapusta z grzybami

  • Farsz mięsny

  • Pieczarkowy

  • Ser biały

  • Nadzienie jabłkowe

Pierogi:

  • Z mięsem

  • Z kapustą i grzybami

  • Ruskie

  • Z soczewicą

  • Ze szpinakiem

  • Szlacheckie

Pierogi na słodko:

  • Z serem

  • Z owocami sezonowymi

Ciasta:Sernik z brzoskwinią
Makowiec Japoński
Sernik z makiem
Cappuccino
Blok
Pleśniak
Rogaliki drożdżowe
Smietanowiec
Szarlotka królewska
Szarlotka z bezą
Szarlotka Jurkowa
Ciasteczka kruche
Kopiec kreta
Raffaello
Sernik na zimno
Murzynek
Keks
Piernik
Ciasto kawowe
Cytrynowiec